Välkommen till tredje årets festival!

Välkommen till Uppsalas största dryckesmässa, tillika tredje upplagan av Uppsala Beer & Whisky Festival!

Den 24 och 25 februari går Uppsalas alldeles egna öl- och whiskymässa av stapeln på Fyrishov. Som besökare får du träffa några av landets främsta och mest spännande leverantörer och producenter. Med sig har de spännande nyheter och intressanta delar ur sina sortiment som lockar med doft och smak.

Förköpsbiljetterna garanterar en plats på festivalen och du kan välja att lösa endagars- eller tvådagarspass, till ett förmånligt pris. I alla biljetter ingår det ett provningsglas med tryckt logotyp. Givetvis har vi student- och pensionärsrabatt. Observera att köpta kuponger ej återlöses.

NYHET!

Famla inte i blindo – anmäl dig till en av festivalens dryckesskolor


Öl helt enkelt – En introduktionsprovning

Få ut mer av festivalen genom att lära dig grunderna om öl. Vi går igenom jäsningsmetoder, ölstilar och humle- sorter, och provar tre olika öl. 

Fredag 24 februari kl 16.00 Lördag 25 februari kl 14.00 Cirka 30 minuter.
Pris: 175 kronor + serviceavgi . Boka din plats på tickster.com

Suröl. brett & gose – En introduktionsprovning
En snabbkurs med det nygamla ölets trendiga smaker i fokus. Vi provar tre olika öl.

Fredag 24 februari kl 18.00 Lördag 25 februari kl 16.00 Cirka 30 minuter.
Pris: 175 kronor + serviceavgi . Boka din plats på tickster.com 

Whisky helt enkelt – En introduktionsprovning
Få ut mer av festivalen genom att lära dig grunderna om whisky. Vi går igenom destillationsmetoder, lagringssätt och whiskystilar, och provar tre olika whisky.

Fredag 24 februari kl 17.00 Lördag 25 februari kl 15.00 Cirka 30 minuter.
Pris: 175 kronor + serviceavgi . Boka din plats på tickster.com 

Obs, det är ett begränsat antal biljetter till dessa föreläsningar. Först till kvarn. Alla biljetter hittas på tickster.com. Dessa föreläsningar är endast till för festivalens besökare. 

Uppsala

Som Sveriges fjärde största stad, med över 200 000 invånare, och en av världens äldsta universitetsstäder med cirka 40 000 studerande, är Uppsala en stad som sjuder av liv. Här bjuds det in till mängder av aktiviteter och underhållande evenemang året runt. Arrangörer och arenor arbetar flitigt för att utveckla Uppsala till en attraktiv och nytänkande evenemangsstad. Här finns publiken, läget och den vackra stadskärnan. Staden ligger i direkt anslutning till E4:an, mitt i landet, 67 km norr om Stockholm och 38 km från Arlanda flygplats. Från Uppsalas nybyggda resecentrum tar du dig dessutom lätt med järnväg till och från din destinationen.

Uppsala Beer & Whisky Festival

Var?
Uppsala Beer & Whisky Festival arrangeras i Uppsala.

När?
I februari varje år.

Varför?
Uppsala är en stad känd för många evenemang. Här arrangeras världens största innebandyturnering, världens äldsta cykellopp, festivaler som internationella gitarr-, teater- och kortfilmsfestivalen, kulturnatten, mer än tjugo stora nationella och internationella tävlingar varje år, ett säreget valborgsfirande och mycket mer. Tack vare våra cirka 40 000 universitetsstuderande har Uppsala två studentkårer och inte mindre än 13 nationer, var och en med sin egen pub och/eller restaurang. Detta gör Uppsala till en krogtät stad med ett stort utbud av öl och whisky. Dessutom växer kroglivet i Uppsala och därmed har även intresset och kunskapen hos folket ökat enormt. Vi blir mer medvetna om vad vi dricker både hemma och ute i det sociala och har lärt oss att uppskatta dryckeskulturen mycket mer. Föregående års succéer stryker detta påstående och visade att det här är någonting som uppskattas av Uppsalaborna och av människorna i närområdet. Vi vill att det här ska vara någonting återkommande som kommer fortsätta att växa och attrahera fler besökare samt utställare.

Arrangör:
Uppsala Beer & Whisky Festival arrangeras av Uppsala Beer & Whisky AB, ett bolag som ägs och drivs av Brink & Berger och Churchill Arms Uppsala. Läs mer på brink-berger.se eller churchillarmsuppsala.se

Information

Datum:
Fredag 24:e och lördag 25:e februari 2017

Öppettider:
Fredag 15-22 & Lördag 13-22

Biljetter:
Biljetterna släpps tisdagen den 25/10 kl 09:00
Obs. köpta kuponger återlöses ej!

Var:
Fyrishov. Idrottsgatan 2, 753 33 Uppsala.

Pris:
Ordinarie pris: Fredagsbiljett 200 kr + serviceavgift, Lördagsbiljett 250 kr + serviceavgift. 2dagarsbiljett: 400 kr + serviceavgift. Studenter och pensionärer, fredagsbiljett 150 kr + serviceavgift. 2dagarsbiljett: 350 kr + serviceavgift.

Rabatter:
För att student- och pensionärsbiljetter ska gälla krävs giltigt Studentkort för studenter och giltigt intyg eller ålder över 65 år för pensionärer.

Åldersgräns:
20 år, obligatorisk leg-kontroll.