Mat från världens alla hörn

Parallellt med Uppsala Beer & Whisky Festival har du och alla andra Uppsalabor möjlighet att äta dig mätt från ett tiotal olika foodtrucks. Foodtruckfestivalen utanför Fyrishov är öppen för alla, inte bara öl- och whiskyfestivalens besökare, och här kan du testa grekiskt, amerikanskt, mexikanskt, indiskt … och mycket mer. Välkommen!

Årets Foodtrucks

Här presenteras löpande årets foodtrucks.

 

Balkan Krubb

Det är få svenskar som känner till husmanskosten på Balkan. Sådant som har serverats på middagsborden hemma hos vanligt folk i generationer. Det är den maten som Balkan Krubb speciellt vill lyfta fram. Så kom förbi och testa äkta balkan krubb!

 

Den rullande greken

Letar du efter en riktig autentisk pita gyro? Då har du kommit rätt! Den Rullande Greken serverar riktig grekisk streetfood från sin truck.

 

Gurras goda kök

Med fokus på god, kvalitativ mat kommer Gurras Goda Kök från Stockholm. Deras lokalproducerade korvar och burgare har vunnit över massvis med människor. Gurras Goda Kök lagar inte snabbmat, utan bra mat snabbt!

 

Heta Köket

Heta Köket brinner för mexikansk mat och serverar mexikansk mat på riktigt. Till och med foodtrucken är skeppad från Mexico City. Kom och njut av äkta tacos och transporteras direkt till Mexiko!

 

Hk’s Lila Foodtruck

Hk’s Lila Foodtruck serverar ena riktigt härliga högrevsburare och halloumiburgare. Du kan till och med blanda både högrev och halloumi till en och samma komboburgare. 200 gram njutning!

 

Indus

Indus Foodtruck erbjuder olika rätter från Mellanöstern med målet att erbjuda sina gäster den bästa och godaste maten. Hos Indus kan få både kebab, falafel och shwarma. Mums!

 

Milner’s Fish & chips

Den prisbelönta Fish & Chips-trucken serverar traditionell handgjord fish and chips. De använder endast den färskaste fisken och handgjord ”beer batter”. Med sina traditionella recept från Storbritannien kan du nu smaka autentisk fish and chips på Uppsala Beer & Whisky Festival.

 

Pizzatrucken

Den nya pizzatrucken kommer till Uppsala Beer & Whisky Festival. De serverar italienska vedugnspizzor… från en foodtruck! Magiskt.

 

Tapicante

Tapicante, en ny smakupplevelse baserade i Uppsala. De serverar tacos med influenser från både Mexiko och Ecuador från sin foodtruck.

 

Trucken Streetfood

Trucken Streetfood var den första foodtrucken på Linköpings gator. Nu kommer de till Uppsala. De lagar all mat helt själva och den gemensamma nämnaren är att allt ska vara grym streetfood. De serverar alltifrån Texas Chili på långkokt högrev till pulled beef.