Foodtruckfestivalen – Mat från världens alla hörn – Öppet för allmänheten

Parallellt med Uppsala Beer & Whisky Festival har du och alla andra Uppsalabor möjlighet att äta dig mätt från ett tiotal olika foodtrucks. Foodtruckfestivalen utanför Fyrishov är öppen för alla, inte bara öl- och whiskyfestivalens besökare, och här kan du testa grekiskt, amerikanskt, mexikanskt, indiskt … och mycket mer. Välkommen!

Årets Foodtrucks

INDIAN STREET FOOD & CO

www.indianstreetfood.se

Indian Street Food & Co är det moderna indiska köket inspirerat av matförsäljarna på gatorna i Indien. Genom att mixa tradition med moderna smaker och hållbara ideal så vill vi höja värdet på den indiska matupplevelsen vartän man är.

FRICK & HAGBERG

www.frickochson.se

Frick & Hagberg Food Truck drivs som cateringtruck av restaurangen Frick & Son i Stockholm. Trucken har rullat på Stockholms gator sedan 2013 och förra året hade vi det stora nöjet att besöka Uppsala Beer & Whisky Festival. Vi ser- verar hamburgare gjorda från grunden och har ett stort fokus på svenska råvaror och lokalt ekologiskt kött. Vi gör vår egen majonnäs, köper bröd av ett litet bageri i Stockholm och maler högrev och bringa till sa iga bi ar – svårare än så är det inte!

NITROKAFFE

www.nitrokaffe.se

Upplev kaffe på ett helt nytt sätt! Vi är Sveriges första bryggeri för Nitrokaffe – en kall dryck där kaffebönor fått vila med vatten upp till 24 timmar för att därefter serveras på fat trycksatt med kvävgas. Vi utlovar runda söta kaffetoner och en härlig krämighet bortom era förväntningar. Vågar ni testa? Vi ses!

RULLANDE GREKEN

www.rullandegreken.se

Rullande Greken startade i april 2015 av två greker som letade e er äkta pita gyro men inte kunde hitta det i Sverige. Nu ser de till att den unika grekiska gatumaten finns tillgänglig i Uppsala och Stockholm och säljs precis som den serveras på Atens gator. Var beredd på en 5-stjärnig smakuplevelse.

KANTARELLKUNGEN FOOD TRUCK

www.kantarellkungen.se

Hos Kantarellkungen kommer du kunna njuta av kantarelltoast med Västerbottensost, högrevsburgare med kantareller och Västerbottensost, pulled porkburgare med kantareller och Västerbottensost, samt vegetarisk rödbetsburgare med chèvresås och kantareller.

Årets Foodtrucks

FRED’S FOOD TRUCK

www.fredsfoodtruck.se

Fred’s Food Truck startade 2012 och var då Stockholms första foodtruck.
Vi serverar amerikanskinspirerad mat lagad från grunden och kommer under Uppsala Beer & Whisky Festival servera långkokt chili med våra egna nachos,
vår klassiska pulled pork med coleslaw, äppelchutney och picklad rödlök samt en vegetarisk quesadilla med champinjoner, spenat och vitlök.

SUPER BURGER FOOD TRUCK

www.superburger.se

Burgarna som tillagas i trucken är från färskt nymalet högrevskött. Det nns också vegetariska alternativ med hallou- miost och egen salsa, samt grillad sötpo-

tatis med aioli. Burgarna är inspirerade av Brooklyn street food.

HETA KÖKET

www.hetakoket.com

Vi på Heta Köket lagar äkta mexikansk mat som är inspirerad både av gatumat och klassiska familjerecept. Besök vår rosa food truck där vi serverar smakrika tacos och burritos till rytmerna av salsa och cumbia. Vi har även vegetariska och veganska alternativ. Varmt välkommen!

TRUCKEN STREETFOOD

www.trucken.nu

Trucken Streetfood är en mobil food- truck som utgår från Linköping. Vårt mål är att servera vällagad och prisvärd streetfood lagad från grunden, o a inspirerad av det mexikanska köket. Vi deltar nu för första gången på Uppsala Beer & Whisky Festival och ser fram emot att möta alla er foodlovers. Vi ses vid luckan !

INDUS FOOD TRUCK

www.indusfoodtruck.se

Indus Food Truck kommer med det bästa köket från gatorna i Mellanöstern. Vi erbjuder genuin streetfood med vår egen touch och på ett svenskt manér. Me- nyn sträcker sig från kebab, shawarma, falafel, hummus och halloumi. Vi älskar kött!